книги за духовно развитие по класове

Можете да четете от различни класове книги без да сте дорасли, не е проблем, просто нищо съществено няма да схванете. Но няма лошо.

В началото е хубаво да се четат общи статии за свръхестествени явления в интернет. Може да гледате филми с паранормални явления, фентъзи книги, Стивън Кинг, Тери Пратчет и подобни.

После може да се премине към енциклопедии на паранормалното. Това е втори клас на духовното развитие.

Трети клас (не за деца, а по принцип в развитието) вече трябва да четете книгите от моя сайт тук раздел книги за отвъдния живот – Реймънд Муди, Майкъл Нютън, Брус Годлбърг, Брайън Уайс и подибни, както и медиуми като Джеймс Ван Прааг, Тереза Капуто, за Едгар Кейски и т.н. подобни. Тука целта е да добиете сериозна вяра , че имате душа.

В четвърти клас може да се чете за приложна психология, история на психологията, книги за вещерство, магия и т.н.

В пети клас можете да четете история на хората преди вас, които са търсили Бога. Обща вече, по – сериозна литература. Уилям Джеймс и книгата му ,,Разновидност на религиозния опит,, примерно. Ще добавя по класове повече книги в бъдеще.

В шести клас може да минете към практически книги по развитие на психични и духовни сили, каквито примерно издателство Аратрон бълва, като практикувате по съветите там всяка книга по няколко месеца. Тук вече може да четете Робърт Монро, Уилям Булман и други такива. Монашески и специализирано религиозни книги, които ще научите при досега си с коя и да е религия сериозно.

В седми клас вече може чак да минете на митология, както и свещените книги на религиите. Индуизъм, будизъм , стария и новия завет, корана и техните тълкуватели от средновековието. И има шанс да разберете правилно тези книги, но ще ги схванете чак в 13 клас истински.

В осми клас се чете древна и съврененна философия , като тук Платон е основния учебник. И ще разбирате вече и автори като Рудолф Щайнер, Ани Безънт, Петър Дънов и т.н.

В девети клас се четат автобиографични книги от духовни търсачи. Както и хора с висок и силен ум, общи взето известните мислители и философи, чийто книги може да ви препоръчат в университета в специалност Философия. Пример е да речем е Емануел Кант, Барух Спиноза, Николай Бердяев, Свами Вивакананда, класиците на световната литература също се разборат тук. Х. К. Агрипа и Елифас Леви, общо взето професорите по философия, големите класици се разбират тук. Академичната литература по философия ще ви посочи кои са тези световно известни или друг тип извори на философията в старо и ново време. На научен език духовното развитие е описано от науката философия. Отчасти високи умове от това ниво се изучват и в политологията, психологията и теологията.

В десети клас трябва да се запознаете с достатъчно много хора, които имат високо духовно ниво и собствени мистични дарби.

В единадесети клас се вслушвате в съветите на авторите на книги, обяснени ви от хора на живо с високо духовно ниво, умни и добри хора. И ги прилагате в живота си.

В дванадесети клас вече и вие ще имате свръхестествени способности и духовно ниво, добродетели и мъдрост.

В тринадесети клас вие можете да пишете. Като този процес отнема между 9 и 40 човешки тела. Не става за един живот. А до първи клас имате поне около 50 човешки тела, да е ясно, в които се впускате в сапунени опери с други хора. Четете или гледате любовни романи, екшъни или, каквото ви пуснат по радиото и телевизията.

Това е общо взето духовната пътека в духовното училище.