Просветлението

Знаете ли, че раят съществува и не е необходимо да чакате да умрете, за да се озовете там?
Чували сме за Просветлението, знаете ли, че то също съществува?
Сега ще се опитам да дам обратния пример, защото така май може да бъде разбрано без още да е преживяно, или поне може да ви даде някаква представа, ако сте склонни да вярвате в това. И после ще ви кажа кога възниква Просветлението и че всъщност то поне на теория не е никак трудно за преживяване.
Представете си или си спомнете нещо ужасно, някаква ужасна загуба, която ви е причинила душевно страдание. Случва се нещо, губите, проваляте се и това води до огромно вътрешно мъчение за вас, нали? Сещате ли се? Примерно разбито сърце от голяма ваша любов, когато ви зарежат, скъсат с вас, смърт на близък човек, уволнение или нещо друго, което вие се сещате, което се случва, а в резултат вие страдате… Сещате се нали? Ужасно гадно и мъчително е, нали?
А така… Сега представете си, допуснете, че обратното на ЗАГУБАТА също съществува!
Вие сте чували, че имате или сте душа, дух в човешко тяло, нали? Чували сте и за всемогъща сила, създала света и живота, за Бог, за висша сила? Може би сте чували и за учението, че вашата истинска същност, истинският ви аз, това, което сте е едно и също с висшата сила, с Бог, че душата или духът ви е едно с Бог, нали?
Е, вие сега усещате физическо тяло, в което сте, което сте сега, виждате и чувате, миришете, но усещате ли душата си, духа си, Бога?
Е, ако загубата на нещо външно носи страдания, можете ли да си представите какво щастие и какъв рай ще е обратното? Не загубата, а отриването, намирането?
Представете си, че откриете, намерите, преживеете душата си, духа си и Бог като едно с вас! Отривате, еврика, че вие сте :

 • вечни
 • всемогъщи
 • сътворители на живота и световете
 • любов от единството на всичко
  Ако вие преживеете , че получавате изведнъж ВСИЧКО, пълната сила, цялото изобилие, защото вие сте всичко, вашият дух ако се окаже едно с Абсолюта, с Бог, с цялото, с реалността? Тази придобивка, това изживяване би било истински рай, нали?
  А сега и най – важното. Да допуснем, че допускате, че това наистина съществува, че има душа, безсмъртие, духовен свят и Бог, висша Сила… Обаче може би не усещате кой знае какво от това… Та номера е как да Го усетите по – силно, че да има у вас експлозия от екстаз…
  И как става това? Сложно ли е, трудно ли е, изисква ли кой знае какво? Всъщност не, не изисква нищо, Просветлението всъщност е най – лесното нещо, то не изисква да се молите, да катерите Еверест, да посетите някакъв велик храм, не изисква да имате просветлен учител, няма нужда да прочетете всички свещени книги, няма нужда да медитирате и да имате крака, че да правите йога поза лотос… Не се изисква нищо, нито някъде трябва да ходите, нито ритуал да правите, нито някаква тайна друга да знаете, освен това, описаното до тук.
  Не ви трябва нищо и никой…
  Единственото, което се изисква, е да повярвате по – силно в това и да се нахъсате, че то е така. Просто трябва да рискувате с една силна, истинска, чиста детска вяра в това и да Го приемете – вие сте дух, душа, всичко е театър, всъщност истинската ви същност е Бог, Висшата сила, Сътворителя, вие създадохте живота и света, вие сте всемогъщи, всичко е във вашето въображение, само въображението ви е реалността, всичко друго, камъни, планини, морета, планети и галактики е резултат от вашето въображение…
  Всичко външно е лъжа, игра, вие я създадохте , а сега просто си го спомняте, т.е. откривате тая Истина, приемайки силно това откритие и тази вяра…ако наистина някак успеете да повярвате в това, че видимото е временно и е лъжа, е вие въображението ви е вечното, истината, Бог, висшата сила, вие сте това…
  Повярвате ли силно и мислите ли за това, просто мислете за това и ще преживеете сега Просветлението, ще се озовете в рая, ще бъдете всичко във всички, Абсолютното…
  Само това се изисква, вяра в това и малко да се вдъхновите от тая истина… Помислете за това и имате реалния шанс да се озовете в рая още сега, да откриете , че вие сте рая, вие сте всичко, вие сте Бог…