Дорийн Върчу: ЗА НАШИТЕ ПОЧИНАЛИ БЛИЗКИ

ЗА НАШИТЕ ПОЧИНАЛИ БЛИЗКИ

Ако сте загубили близки хора, има вероятност те да ви посещават след смъртта си и дори да бъдат през цялото време с вас.в крайна сметка, наред с ангелите, архангелите, Извисените учители вие имате помощници в лицето на починалите си близки. Това могат да бъдат роднини, които са си отишли, преди да се родите, хора, с които сте тясно свързани, или личности от вашето минало, които могат да ви научат на специални умения, необходими за житейската ви мисия.

Когато хората напуснат това измерение, получават възможност да служат, като продължат личното си духовно израстване и като помагат на другите. Някои доброволно решават да станат водачи на любимите си хора, които продължават да живеят на Земята. Обикновено предпочитат да останат до края на физическия живот на тези, за които се грижат. Времето тече различно на небето, затова вие можете да живеете 90 години, но за душите в отвъдното този период изглежда много по-кратък.

Тези същества са с вас, защото ви обичат. Нещо повече, ако вашата житейска мисия е подобна на тяхната, те стоят наблизо, за да могат по този начин да довършат работата си чрез вас, ако не са успели, докато са били във физическите си тела. Ако носите името на скъпата си починала леля Анет, има вероятност тя да е ваш духовен водач. Съименниците почти винаги остават заедно. Може би родителите са ви нарекли така, защото интуитивно са усещали, че имате сходни духовни пътища с леля си.

Когато покойната леля Анет реши да бъде ваш духовен водач, най-напред трябва да премине обучение – нещо като курс за духовен консултант. В това небесно училище тя се учи как да бъде край вас и да ви подкрепя, без да се намесва в свободната ви воля; как да пътува из астрала и същевременно да бъде „на вик разстояние” от вас, ако решите да я призовете на помощ. Разбира как да общува с вас чрез най-мощните ви канали за духовна комуникация, например сънища, вътрешен глас, предчувствия или интелектуални прозрения. Обучението за духовен водач не става изведнъж. По тази причина наскоро починалите ви близки не са край вас непрекъснато. За да ви бъдат на разположение денонощно, трябва да преминат сериозна подготовка.

Да кажем, че леля Анет е била много популярна журналистка във вестник, а вие сте начинаещ писател. Всъщност писането е част от вашата житейска мисия. И така, вие питате небесата: „Каква е мисията ми в живота?” – и леля ви телепатично ви насърчава да пишете. Разбира се, тя прави това, защото знае каква житейска задача ви е отредил Бог.

Понякога хората ме питат доколко е уместно да говорят с мъртвите. Дори ми цитират Тора, която заклеймява медиумите и общуването с отвъдния свят. Разбирам смисъла от подобни предупреждения, защото би било грешка да предадем съдбата си в ръцете на мъртвите – по същия начин не е редно да отстъпим контрола върху живота си на живите.

Нашият Висш Аз – в сътрудничество със Създателя – е онзи, който бихме искали да ръководи нещата. Нашите починали близки със сигурност могат да ни помогнат, но те не се превръщат автоматично в светци, ангели или психично развити същности, само защото душите им са преминали в отвъдното.

Но от друга страна, те могат да работят в единство с Бог, Светия Дух, Извисените учители и ангелите, за да ни помогнат да осъществим Божията воля /която е в пълен синхрон с намеренията на Висшия Аз/. Според мен, основната причина да общуваме с тези водачи е онази допълнителна помощ, която могат да ни предоставят, освен това по този начин поддържаме и задълбочаваме връзката си с тях.

Често ме питат дали не притесняваме починалите си близки, когато ги викаме на помощ. Ако не искат да бъдат обезпокоявани, те имат същото право да откажат, както и живите хора около нас. Но моят опит показва, че мъртвите обичат да помагат. В крайна сметка, в отвъдното те имат цялото време на света! И най-вече искат да ви помогнат, защото ви обичат.

АКО СТЕ ОСИНОВЕНИ

Често ме питат за духовните водачи на осиновените деца. Според моя личен опит, край тях има повече ангели и души на починали, отколкото при останалите. Осиновените винаги имат за духовен водач роднина от биологичното си семейство – не съм срещала изключение от това правило. Това може да бъде починал родител, брат, сестра, дядо, баба, леля, чичо и т.н. Няма значение дали осиновеният се е срещал някога с този роднина. Връзката съществува, независимо дали е била осъществена приживе.

Освен това осиновените имат за водачи членове и близки на приемното семейство, с което са прекарали живота си. Според мен, те получават повече ангели от другите хора с нормални семейства, за да ги закрилят и да им помогнат да се приспособят към промените в живота, свързани с осиновяването.

КАК ДА ЗАДЪЛБОЧИМ ВРЪЗКАТА С ПОЧИНАЛИТЕ СИ БЛИЗКИ

„Всичко наред ли е с моя починал близък? – непрекъснато чувам този въпрос. Хората го задават по една проста причина: страхуват се, че някой може да е попаднал „в ада” – буквално или метафорично. Но моят опит показва, че 90 % от починалите се чувстват много добре. Единствените им притеснения са свързани с вас и мен, особено ако сме потънали в дълбока скръб или сме изпаднали в пълна емоционална парализа. Те продължават живота си и искат същото от нас. Ако тъгата спъва духовното ви развитие и ви прави нещастни, близките ви от отвъдното се чувстват по същия начин.

Всъщност може да се каже, че единственият проблем, който имат повечето хора на небесата, сме … ние, живите! Ако продължим да живеем щастливо и продуктивно, нашите починали близки ще пеят радостно и ще празнуват.

Душите в отвъдното се чувстват прекрасно физически. Щом напуснат тялото си, с него си отиват всички болести, травми и недъзи. Душата е цяла и непокътната, в идеално здраве. Всеки запазва своята идентичност, но без болката и бремето на земните ограничения.

На небето душите се чувстват прекрасно и в емоционално отношение. Те не страдат от финансови проблеми, не са притиснати от времето, нямат грижи и тревоги /освен ако ние не ги заливаме с прекомерната си скръб и не ги дърпаме надолу емоционално/. Всеки на небето е свободен да си създаде каквато иска ситуация или условия – да пътува по света, да си направи хубава къща, да работи доброволно върху нещо, да прекарва известно време със семейството си и приятелите си /живи или умрели/.

„А ако моят починал близък ми е много ядосан?” – ме питат често. Хората се притесняват, че починалите им приятели и роднини са им сърдити, защото:

  • Не са били край умиращия в последните дни от живота му или когато е извършвал прехода.

  • Взели са решение да спрат апаратите за изкуствено поддържане на живота.

  • Направили са избор в живота си, който починалият не би одобрил.

  • Влезли са в конфликт с други членове на семейството по повод на някакво наследство.

  • Притесняват се, че са можели да предотвратят смъртта или по някакъв начин се чувстват виновни.

  • Не са открили или не са изпратили на съд човека, който според тях е виновен за смъртта на починалия /например убийство или катастрофа/.

  • Скарали са се с починалия малко преди смъртта му.

Истината е, че след хиляди сеанси с починали хора досега не съм попаднала на нито един, който да е ядосан на живите по изброените по-горе поводи. На небето душите се освобождават от повечето грижи, виждат много по-ясно истинските мотиви на хората, така че вашите починали близки разбират защо сте постъпили /или продължавате да постъпвате/ по определен начин. Те не ви съдят, а гледат на вас със състрадание и биха се намесили да коригират поведението ви /например наркотична зависимост/, ако виждат, че този живот ви убива или ви пречи да изпълните житейската си мисия.

И не се притеснявайте, че дядо ви гледа, когато сте под душа или се любите. Тези души не са воайори. Всъщност, има известни доказателства, че духовните водачи не ни виждат във физическия ни облик на Земята; онова, което възприемат, е нашата енергия и светлинните ни тела. Затова просто разбират какви са истинските ни мисли и чувства във всяка ситуация.

Тъй като духовните водачи са наясно какво чувствате и мислите, няма защо да криете тревогите си от тях. Да речем, изпитвате противоречиви чувства във връзка със смъртта на баща си. Бесни сте му, защото е пиел и пушел непрекъснато и така е предизвикал ранната си смърт. Но чувствате и вина, защото смятате, че е „грешно” да се ядосвате на умрял човек, особено на татко.

Баща ви знае точно как се чувствате, защото може да чете мислите ви и да проникне в сърцето ви от високата си перспектива на небето. Вашите починали близки ви молят да изчистите отношенията си с тях – да проведете сърдечен разговор за неотработения гняв, вина и притеснение. Можете да го направите, като напишете писмо на починалия човек, като му съобщите мислено всичко, което искате да му кажете или като му говорите гласно.

Бихте могли да общувате с починалите си близки винаги и навсякъде. Техните души не витаят в гробищата; те са свободни да пътуват из цялата Вселена. И не се притеснявайте, че ще ги безпокоите. Всеки би искал да оправи недовършените неща в една връзка, било то с живите или с мъртвите, затова починалите ви близки са не по-малко мотивирани от вас и с радост биха участвали в такъв разговор.

АНГЕЛИ – ЖИВОТНИ

Ще се изненадате ли, ако ви кажа, че сред починалите ви близки, които се грижат за вас, са и някои от вашите умрели домашни любимци? Вашето куче, котка, кон или друго животно, което сте обичали много, остава с вас след физическата си смърт. Връзката, която сте създали помежду си приживе, е като каишка, която го държи близо до вас за вечни времена, дълго след смъртта му.

На моите семинари споделям със слушателите си, че виждам кучета и котки, които тичат и си играят из залата. Обикновено бързо става ясно кое куче на кого е, защото те стоят край стопаните си. Тези срещи, на които слушателят разбира, че Шаро е още тук, са много емоционални и трогателни. Хората откриват, че домашният им любимец е запазил същия характер, външен вид и поведение, каквито е имал приживе. Ако животното е било игриво, много активно, приятелски настроено, добре дресирано или изключително кротко, то запазва тези качества и след физическата си смърт. Игривите кученца се ровят в етерни купчини от есенни листа или тичат след някоя топка. Не знам дали тези листа, топки и други играчки са плод на тяхното въображение.

Котките също стоят около стопаните си, въпреки че по принцип не се залепят толкова близо като кучетата, тъй като са независими същества, затова на семинарите ми е трудно да определя коя котка на кого е. просто ги описвам как изглеждат, докато тичат из помещението, и разчитам на собствениците да си ги „разпознаят”.

Много от моите слушатели съобщават, че са виждали или усещали присъствието на починалите си любимци. Например, може да усетите как котаракът Пухчо скача на леглото ви или кучето Рекси лежи на дивана. Дори бихте могли да го зърнете за миг с периферното си зрение да пресича стаята. Причината е, че ъгълчетата на очите ви са по-чувствителни към светлината и движението, отколкото в средата, затова често свръхсетивните образи се улавят по този начин. Но когато обърнете глава, за да видите образа фронтално, той сякаш изчезва.

Виждала съм няколко коня и дори едно морско свинче край стопаните си като ангели-пазители. Приживе те са били много обичани и след смъртта си продължават предано да стоят край „своите хора”. Животните ни помагат, като ни изпълват със своята Божествена любов, освен това ни правят компания, но обикновено единствено подсъзнанието ни е наясно с това.

Забелязвала съм и духове на тотемни животни. Това са орли, вълци и мечки, наредени в кръг около главата на човека, за да му дават закрила и природна мъдрост. /Можете да прочетете за духовете на животните в книгата „Животни на силата и животни – духовни водачи” от моя съпруг Стивън Фармър/.

Виждала съм и делфини край някои хора, които се занимават с океанография, също и еднорози, когато човекът е хармонично настроен към природата и царството на елементалите. Досега не съм срещала духче на златна рибка, но сигурно златните рибки минават през съвсем различен тунел от светлина след смъртта си, как мислите?

Можете да установите връзка с всичките си починали любими същества, с помощта на техниките, описани в тази книга.