Дорийн Върчу: КАК ДА ПОДОБРИТЕ СПОСОБНОСТТА СИ ЗА ЯСНО УСЕЩАНЕ

КАК ДА ПОДОБРИТЕ СПОСОБНОСТТА СИ ЗА ЯСНО УСЕЩАНЕ

Ако не сте наясно с емоционалните и физическите си усещания, можете да използвате дадените по-долу методи, за да отворите някои важни канали за общуване с небесата. Щом развиете по-голяма чувствителност, животът ви ще стане по-богат и личните ви взаимоотношения ще се задълбочат; ще усещате по-силно състраданието и Божията любов, ще разбирате по-лесно хората, ще станете по-уравновесени и по-склонни да забелязвате и следвате интуицията си.

Ето няколко начина да увеличите способността си за ясно усещане:

 • Сложете близо до леглото си кварцов кристал, докато спите. Можете сравнително евтино да си купите заострен кристал /цилиндър с връх в единия край/ от езотеричните магазини или на изложение за камъни. Оставете кристала на Слънце поне четири часа, за да го изчистите от всякакви енергийни остатъци от предишните му собственици. После сложете един или няколко къса на нощното си шкафче или под леглото. В първия случай поставете кристала легнал, с върха към главата ви. Във втория случай го сложете изправен, с върха към главата или сърцето.

Ако чувствителността ви започне да се повишава, вероятно ще трябва да обърнете върха на кристала в друга посока. Може би дори ще го преместите далеч от леглото. Силно чувствителните „ясноусещащи” понякога страдат от безсъние, ако кристалите са твърде близо до леглото.

 • Използвайте есенция от розова вода или розово масло. Ароматът на розовата вода отваря сърдечната чакра – това е енергийният център, който контролира ясното усещане. Купете си розова роза и често вдъхвайте уханието й, или висококачествено ароматно масло от естествени цветя, без синтетични примеси. Втрийте малко от маслото в сърдечната област и близо до носа, за да се наслаждавате на аромата.

 • Носете огърлица от розов кварц. Този красив кристал отваря сърдечната чакра също толкова добре, колкото розовата роза, защото е настроен към сърдечната чакра. Розовият кварц не само ще активира способността ви към ясно усещане, но и ще ви помогне да отворите сърцето си за прекрасни романтични преживявания в живота.

 • Повишете чувствителността си чрез упражнения с физическо докосване. Затворете очи и вземете един предмет от бюрото си. Опипвайте го бавно и съзнателно, като отбелязвате и най-малките подробности. Потъркайте го по ръба на дланта и ръката и се съсредоточете върху усещанията си. Помолете доверен приятел внимателно да завърже очите ви и да ви подава непознати предмети, за да ги опипате. Може да ви дава и храна да я вкусите. Съсредоточете цялото си внимание върху физическите и емоционалните си усещания и се опитайте да отгатнете какъв е този предмет.

 • Настройте тялото си чрез упражнения и лека храна. Когато се чувствате уморени, натежали и тромави, ще ви бъде по-трудно да различавате усещанията си. Бягането, спортното ходене, йога или други леки физически тренировки ще ви помогнат да разчитате по-ясно смисъла на сигналите, които получавате чрез ясно усещане. По същия начин леката здравословна храна ще ви предпази да не натежите. Усещането за тежест и тромавост поради неподходяща храна може да блокира каналите ви за общуване с Божествения свят. Всичко, което би накарало тялото ви да се чувства по-добре – включително масаж, следобедна дрямка или ароматна вана – ще повиши чувствителността ви към фините усещания.

ЗАЩИТА

Ясноусещащите обикновено споделят, че са твърде чувствителни. „Поемам вредни енергии от проблемите на околните” и „Улавям чувствата на другите и това просто ме смазва” – ето двете най-често срещани оплаквания сред хората с такава нагласа.

По ирония на съдбата ясноусещащите често упражняват професии, които предполагат физически контакт. Масажът, енергийното лечение, медицината и психологията са сред предпочитаните специалности при хората, които общуват със света чрез усещанията и чувствата си. Те прекрасно се справят със своята работа, но наред с това трябва да вземат мерки, за да не поемат част от негативните емоции на клиентите си.

Има два начина да се справите с този проблем: предварителна подготовка и изчистване. Превантивните мерки означават изграждане на защита срещу чуждите вредни енергии. Изчистването предполага освобождаване от това, което вече сте поели, включително вашите собствени мисли, основани върху страха.

Щит

Превантивните мерки малко приличат на предпазните средства срещу забременяване – не са 100 % сигурни, но все пак са доста ефективни. Има десетки начини да се защитите. Тук изброявам някои от най-любимите ми:

 1. Музика: Ангелите казват, че музиката играе ролята на енергиен екран, защото ни обгръща със защитна енергия. Следователно в стресови ситуации е по-добре край нас непрекъснато да звучи музика.

Тя е едновременно предпазна мярка и средство за изчистване. Архангел Сандалфон е покровителят на музиката, освен това двамата с архангел Михаил могат да премахнат въздействието на негативните енергии. Призовете Сандалфон да ви помогне да подберете най-подходящата музика при различни случаи. Пуснете си диск, докато медитирате, и помолете архангела да ви защити и изчисти с помощта на мелодията.

 1. Розова светлина. Веднъж, докато бях на фитнес, ангелите ме научиха на този метод. Запознах се с една жена в залата и тя започна да ми разказва за многобройните си операции с най-големи подробности. Знаех, че има нужда да сподели проблемите си с добронамерен човек, но също така разбирах, че с безспирните си приказки за болести и страдания тя изхвърля навън всички вредни енергии.

Мислено повиках ангелите си на помощ. Те веднага ме посъветваха да се защитя в тръба от розова светлина. Представих си, че се намирам вътре във висок цилиндър, сияещ в розово, сякаш се пъхнах в гилза от червило. Той се разтегли и стигна над главата и под краката ми.

-Никога не ти е харесвало да се защитаваш с бяла светлина, – ми напомниха ангелите, – защото все ти се струва, че така прекъсваш връзката си с хората. Тъй като житейската ти мисия изисква от теб тъкмо обратното – да общуваш с тях, а не да се изолираш /както правеше в последния си предишен живот/, ти се отказа от щита от бяла светлина.

Те казваха истината. Въпреки че знам много за енергийните щитове, рядко ги използвам, защото искам да бъда на разположение на пациентите си. Известно време работех с психиатър, който провеждаше консултациите си, защото това ме караше да се чувствам изолирана от клиентите си.

Ангелите ми обърнаха внимание върху още нещо:

 • Забележи, че щитът от розова светлина е съвсем различен. Виж колко интензивно излъчва енергията на Божията любов към тази жена. Гледай как проектира красива и мощна небесна енергия навътре, към теб. И нищо не може да проникне през този щит от розова светлина, освен енергиите, които идват от Божията любов. По този начин можеш да проявиш най-голямо внимание към жената, без да поемеш в себе си нейните илюзорни представи за страданието.

От този ден използвам щита от розова светлина с голям успех, освен това имам положителни отзиви от всички, които съм научила на тази техника. Благодаря ви, ангели!

Изчистване

Понякога се чувстваме уморени, раздразнителни или потиснати, без да знаем защо. Често причината е в съприкосновението ни с нечии негативни нагласи. Ако професията ви е свързана с това, да помагате на хората, вие в голяма степен сте изложени на въздействието на чуждите вредни енергии и затова е изключително важно да ги изчиствате редовно от себе си.

Ето моите най-предпочитани методи за изчистване:

 1. Растения: Може би най-простият начин за изчистване от енергийни отпадъци е с помощта на Майката Природа. Знаем, че растенията могат да превръщат въглеродния диоксид в свеж кислород – по същия начин те преобразуват нисшите енергии. Зеленината е много добро средство за освобождаване на тялото от енергийни токсини.

Ангелите ни съветват да държим растения до леглата си – една саксия върху нощното шкафче ще направи чудеса за вас, докато спите! Растението ще поеме тежките енергии, които сте поели през деня, и ще ги изпрати в духовния свят. Не се притеснявайте … това няма да му навреди.

Ако работата ви е свързана с хора, особено ако сте масажисти или психотерапевти /т.е. изложени на негативните енергии, които клиентите освобождават/, сложете растения на работното си място. В края на деня ще се чувствате по-свежи само с това просто средство! Ангелите казват, че най-добре действат растенията с широки листа, защото повърхността им поема по-големи енергийни полета. Затова бръшлянът и филодендронът са много подходящи. Избягвайте растенията с бодли или остри листа. Интересното е, че фън шуй – древното китайско изкуство за месторазполагането – също препоръчва да се пазим от тях. Очевидно листата им, наподобяващи острие на меч, възпрепятстват потоците от положителна енергия.

 1. Прерязване на енергийните нишки. Всеки, който работи с хора – професионално или като доброволна проява на любезност – би трябвало да знае за етерните нишки и как да се справя с тях. Винаги щом някой се прикачва към вас от страх /например да не го изоставите или защото вярва, че вие сте неговият източник на енергия и щастие/, между вас възникват енергийни нишки. Всички ясновидци могат да ги видят, а интуитивните хора ги усещат. Приличат на медицински маркучи и действат като газопроводни тръби.

Когато се прикачи към вас, човекът с проблеми започва да смуче енергията ви през тези етерни нишки. Може да не ги виждате, но определено усещате резултата: чувствате се уморени или тъжни, без да знаете защо. Е, защото човекът от другия край на тръбата току-що е изтеглил от силата ви или ви е изпратил вредните си енергии.

Затова всеки път, когато помогнете на някого или когато се почувствате апатични, тъжни или уморени, би било добре да „прережете нишките”. Това не означава, че отхвърляте, изоставяте или се разделяте с човека. Просто прекратявате нефункционалните аспекти на връзката, основани върху страх или взаимна зависимост. Онази част, която е от любовта, остава незасегната.

За да прекъснете нишките, кажете мислено или на глас:

Архангел Михаил, сега те призовавам. Моля те, прережи нишките на страха, които изсмукват моята енергия и жизнена сила. Благодаря ти!”

После останете неподвижни няколко минути. Не забравяйте да вдишвате и издишвате дълбоко по време на процеса, тъй като дъхът отваря вратите за ангелите и те идват на помощ. Вероятно ще усетите как нишките се прерязват и изваждат от вас. Може да почувствате разлика във въздушното налягане или други явни признаци, че някой работи върху вас.

Човекът от другия край на нишката ще си помисли за вас в момента на прерязването, без да знае защо. Вероятно ще получите куп телефонни обаждания и писма по Интернет от типа „Тъкмо си мислех за теб” от хора, които са били „прикачени” към вас. Не се поддавайте на погрешни заключения по техен адрес. Помнете: не вие сте техният източник на енергия и щастие – това е Бог. Нишките ще се появяват отново всеки път, щом човекът отсреща се закачи за вас от страх, затова ги прерязвайте, когато се налага.

 1. Изчистване чрез вакуум: Когато се тревожим за някого, когато обвиняваме себе си за нещастието на някой друг или правим масаж на емоционално наранен човек, има вероятност да подхраним негативната му енергия поради погрешно разбрана готовност да му помогнем. Всеки прави това, особено работниците на Светлината, които ревностно се стремят да помогнат на другите – често за своя сметка. Ангелите ни показват различни методи /като описания по-долу/, чрез които ще останем балансирани, докато служим на хората. Те искат от нас да им помагаме, но без да вредим на себе си. Това означава да бъдем готови да приемаме помощ от другите, включително от ангелите. Много работници на Светлината умеят прекрасно да се раздават на хората, но не са добри в получаването. Чрез този метод ще възстановите равновесието.

За да се изчистите чрез вакуум с помощта на ангелите, кажете мислено:

„Архангел Михаил, призовавам те сега да ме изчистиш чрез вакуум от въздействията на страха.”

След това вероятно ще видите или почувствате присъствието на огромно същество – това е архангел Михаил. Ще го придружават по-малки ангели, известни като Милосърдния отряд.

Забележете, че Михаил държи вакуумна помпа. Гледайте как вкарва тръбата през темето на главата ви /или в коронната чакра/. Можете да заявите, че искате помпата да работи на слаба, средна висока или свръхвисока мощност. Освен това можете да му покажете къде искате да вкара тръбата по време на процеса. Мислено я насочете вътре в главата си, в тялото и около всичките си органи. Изчистете всяка част – от темето до пръстите на краката.

Можете да видите как тръбата засмуква валма от енергийни отпадъци, сякаш чистите мръсен килим с прахосмукачка. От другата страна членовете на Милосърдния отряд ще посрещнат добронамерено всички същности, попаднали в тръбата, и ще ги изпроводят в Светлината. Не спирайте да чистите с „прахосмукачката”, докато не остане нито един енергиен боклук.

Щом бъдете изчистени, архангел Михаил ще превключи бутона и през тръбата ще потече плътна струя бяла светлина, подобна на паста за зъби. Това е нещо като „уплътняващ” материал, който ще запълни кухините, останали след изваждането на енергийните отпадъци.

Изчистването с вакуум е една от най-мощните техники, които съм изпробвала. Можете да я използвате и при други хора – пряко или от разстояние. Просто изкажете намерение и работата е свършена. Дори да не видите и да не почувствате нищо по време на процеса, дори да се чудите: „Не си ли въобразявам всичко това? – ще получите осезаеми резултати. При повечето хора след такъв сеанс депресията като по чудо изчезва и гневът стихва.

КАК ДА СЕ НАСТРОИТЕ КЪМ УСЕЩАНИЯТА СИ

След известна практика ще се настройвате все повече и повече към усещанията си и с по-голяма готовност ще се доверявате на мъдрите им съвети. Ако към духовния си репертоар добавите силата на мислите и идеите, ще имате две широки магистрали, по които ще получавате и следвате Божествените напътствия. В следващата глава ще се запознаем с възможностите на ясното знаене или „мислите от небето”.