Дорийн Върчу: КАК ДА ЧУВАТЕ ВАШИТЕ АНГЕЛИ

КАК ДА ЧУВАТЕ ВАШИТЕ АНГЕЛИ

Най-забавното е, че точно аз, бивш психотерапевт, работила в психиатрични отделения на болници с ограничен достъп, сега уча хората как да чуват гласове! И все пак, според мен, гласовете на Бог и на ангелите са най-нормалните и разумните, които съм чувала. Те могат да ни посочат пътя към любовта сред външния хаос и да ни дадат логичен съвет в трудни моменти.

Общуването с Духа чрез слуха се нарича „ясно чуване”. В тази глава ще обсъдим какво означава това, как да усилим звука и да го направим по-ясен.

НАЙ-ЧЕСТО СРЕЩАНИТЕ НАЧИНИ, ПО КОИТО МОЖЕТЕ ДА ЧУЕТЕ ГЛАС ОТ НЕБЕТО

Най-вероятно през живота си сте чували многократно гласовете на своите ангели и на други духовни същества. Случвало ли ви се е да преживеете това?

 • При събуждане чувате безплътен глас да ви вика по име.

 • Отнякъде звучи прекрасна неземна музика.

 • Непрекъснато чувате една и съща песен – по радиото или в главата си.

 • В едното ви ухо звънти висок, остър звук.

 • Дочувате разговор, в който непознат човек казва тъкмо това, което ви трябва в момента.

 • „Случайно” включвате телевизора или радиото точно в момента, когато тече подходящо за вас предаване.

 • Чувате в главата си починал близък като глас в ума си, на сън или някъде близо до главата.

 • Някак улавяте зова на близък човек за помощ и се оказва, че точно в този момент той/тя наистина е в нужда.

 • По телефона или на вратата се звъни – няма никой, но вие усещате, че ваш починал близък се опитва да привлече вниманието ви.

 • Безплътен глас ви предупреждава за опасност или ви дава съвет, който би подобрил живота ви.

 • Търсите изгубена вещ, молите се за помощ и чувате глас, който ви казва къде да я намерите.

ОТГОВОРЪТ ИДВА, КОГАТО СТЕ ЗАДАЛИ ВЪПРОСА

Бог и ангелите отговарят на нашите въпроси, затова можем да поемем инициативата и да започнем разговора, просто като ги зададем.

Веднъж поисках да разбера защо някои християнски кръгове лансират идеята, че е редно да имаме „страх от Бога”. Наистина не разбирах как може някой да се страхува от любящия ни Създател, нещо повече – да се стреми към това. Затова помолих ангелите да ми помогнат да разбера подобна система на убеждения. Едва задала въпроса си, започнах да превключвам станциите на радиото в колата и то спря на предаване за християнството. В същия момент водещият обясняваше защо християните „трябва” да се боят от Бога. Не бях съгласна с думите му, но благодарих на ангелите, че ми дадоха отговор на въпроса … при това толкова бързо.

Има ли област в живота ви, за която си задавате въпроси и имате нужда от съвети? Хайде сега, спрете за минута и мислено попитайте Бог и ангелите. С помощта на намерението изпратете въпроса си към небесата и вярвайте, че ще получите отговор. Дори да не получите веднага отговор от духовните същества, бъдете сигурни, че те със сигурност са ви чули!

След ден – два ще имате отговор на въпроса си. Понякога той пристига под формата на песен. Една и съща мелодия ще се върти в главата ви или ще звучи по радиото. Отговорът може да се съдържа в текста на песента. Или ако тя ви напомня за някого, може да е съобщение от този човек /жив или мъртъв/, че мисли за вас.

Когато чуем някой да ни вика сутрин, това обикновено означава, че ангелите и водачите просто искат да ни кажат „здравей”. На тях им е по-лесно да ни се обадят в момента на събуждането, защото тогава съзнателният ум е по-възприемчив към духовното общуване. Освен това в полубудно състояние ще запомним по-лесно съобщението, за разлика от времето, когато сме дълбоко заспали. Ако имат да ни казват още нещо наред с поздрава, ще ни го съобщят. Затова, ако чуете да ви викат по име, не си мислете, че е някой натрапник. Просто ви поздравяват мило и ви напомнят, че се грижат непрекъснато за вас.

Ако не получите отговор на въпроса, който сте задали към небето, най-вероятно сте го пропуснали. Или не искате да чуете информацията, която ви изпращат, защото някога в миналото сте пренебрегнали Божествените напътствия. Затворили сте се и не желаете да слушате. Продължавайте да задавате въпроса, докато не получите ясен отговор. Помолете ангелите да ви помогнат да го чуете и накрая ще успеете.

Моята ученичка Тиена беше разочарована, защото на третия ден от курса за духовни консултанти, на който развиваха психичните си способности, тя все така не чуваше своите ангели. Оплака се, че докато се опитвала да установи контакт, улавяла само по една – две неясни думи. Например, докато работела със свой съкурсник, чула в ухото си „чичо” и „катастрофа”. Е, оказа се, че човекът загубил чичо си при автомобилна катастрофа.

 • Но аз искам да чувам повече от една – две думи! – недоволстваше Тиена. – Искам пълноценен разговор с Бог и ангелите.

Помолих ангелите на Тиена за помощ и ги чух да й казват:

 • Просто остани на курса, Тиена. С търпение и упоритост скоро ще ни чуеш.

Предадох й тяхното съобщение.

На петия ден от курса за духовни консултанти Тиена се втурна развълнувана към мен.

 • Чувам ги, чувам ги! – възкликна тя.

Способността й за ясно чуване се активира – точно така, както бяха предсказали ангелите: като прояви настойчиво намерение и търпение и без да определя кога трябва да се случи. От този ден нататък Тиена води пълноценни разговори със своите ангели, които й дават лични съвети и информация за клиентите й.

ЗВЪН В УШИТЕ

Много работници на Светлината споделят, че чуват тънък пронизителен звън в едното си ухо. Този остър звук понякога е досаден и неприятен. Консултират се с лекар, но се оказва, че нямат нарушение на слуховия нерв. Причината е, че шумът в ушите е от нефизически произход. Това са вълни от информация в определен честотен диапазон, кодирана под формата на електрически импулси. Духовният свят зарежда във вас данни – съвети, напътствия и знания – като компютърен модем, чрез който се включвате към Интернет.

Понякога звъненето е придружено от усещане за пощипване или дърпане на ухото. Така ангелите и водачите се опитват да привлекат вниманието ви. Не е необходимо винаги да разбирате съобщенията, кодирани в този звук – просто трябва да се съгласите да ги приемате. Данните ще се съхранят в подсъзнанието ви, откъдето ще въздействат положително върху вашите действия и ще се погрижат да не отлагате изпълнението на мисията си като работници на Светлината.

Моля ви, не се тревожете, че звънът в ушите идва от нисшите нива или от силите на мрака. Звукът подсказва, че енергийният диапазон на кодираната информация произлиза от висшите измерения на Божията любов. Нисшите същества не биха могли да работят на такива честоти.

Шумът в ушите всъщност е отговор на вашите молитви за напътствие във връзка с житейската ви мисия. Ако стане твърде силен, болезнен или натрапчив, кажете мислено на ангелите, че ви е неприятно, и ги помолете да намалят звука. Информацията така или иначе ще стигне до вас, само че малко по-тихо. Ако ви заболи ухото от дърпане и пощипване, съобщете на ангелите и водачите си, че това ви досажда, и ги помолете да спрат.

Когато аз ги помолих да намалят звука и престанат да ме щипят по ухото, повече не съм имала такива болезнени усещания. Ангелите никога не се обиждат от нашите реакции. Те имат нужда от „обратна връзка”, за да знаят как да ни помогнат най-добре.

КАК ДА РАЗБЕРА КОЙ МИ ГОВОРИ?

Ако се чудите кой ви говори, просто поискайте от „госта” да се легитимира. Ако не му повярвате, кажете му да ви докаже своята идентичност. Ще видите, че духовното същество ще каже или направи нещо, което ще ви изпълни с приятни усещания или ще бъде нещо уникално, характерно единствено за него.

Ето някои основни характеристики:

 • Гласът на Бог е много силен, приятелски, непринуден, говори по същество, с чувство за хумор и на съвременен език.
 • Архангелите говорят много високо, официално, директно и по същество. Обясняват непрекъснато за Божията любов; думите им са свързани с темата за нашата житейска мисия и как да преодолеем съмненията, страховете и склонността си към отлагане във връзка с нея.
 • Речта на ангелите звучи почти като Шекспир, с много архаични думи и официални изрази.
 • Нашите починали близки говорят така, както са го правили приживе, въпреки че гласовете им могат да ви се сторят по-силни и по-млади. Те използват същия речник и стил както по време на физическия си живот.
 • Висшият Аз звучи като нашия собствен глас.
 • Егото се проявява като оскърбително, обезсърчително, параноично и потискащо; започва изреченията си с „Аз”, защото е егоцентрично.

КАК ДА ПОВИШИТЕ СПОСОБНОСТТА СИ ЗА ЯСНО ЧУВАНЕ

Всички сме родени екстрасенси. Това включва както ясното чуване, така и всички други „ясни възможности”. Но обикновено хората имат един основен канал за общуване с Божествения свят. При някои слухът е по-развит и първото нещо, което отбелязват, когато се запознават с някого, е как звучи гласът му. Други са „визуални” и при първа среща забелязват външния вид на хората, включително движенията и действията им. Чувствителните по природа регистрират усещанията си към хората, с които се запознават – дали ги докосват, дори каква е на пипане тъканта на дрехите им. Мисловният тип е наясно дали новите му познати саинтересни, интелигентни, потенциално подходящи във връзка с професията му и дали мислят логично.

Също като при четиритактовия двигател на автомобила: и четирите цилиндъра работят и са еднакво важни, но един се запалва пръв, преди останалите. По същия начин и вашата най-развита способност „запалва двигателя” на канала за връзка с Божествения свят.

Ако по природа сте ясночуващи, със сигурност вече чувате гласа на Бог и на вашите ангели. Но ако това не е основният ви канал за връзка с духовния свят, ще се стараете с всички сили да доловите някакъв глас от небето. Сигурно сте чели за хора, получили предупреждения или послания от ангелите си, и се чудите: „Защо моите ангели не ми говорят?”

Ето няколко метода, които ще ви помогнат да чувате Божествените гласовеясно и силно:

 • Изчистете ушните си чакри. Както вече казахме, всяко психично сетиво се управлява от съответен енергиен център или чакра. Ясното усещане /чувство/ се регулира от сърдечната чакра, ясното знаене /мислене/ – от коронната чакра, а ясното чуване – от двете ушни чакри. В следващата глава ще говорим за челната чакра /третото око/ и връзката й с ясновидството /ясното виждане/.

Ушните чакри се намират вътре в главата, в областта над веждите. На цвят са лилаво-червени. Представете си два лилаво-червени диска, въртящи се по часовниковата стрелка, над веждите ви. Визуализирайте или почувствайте как им изпращате лъчи от пречистваща бяла светлина и ги осветявате отвътре. Забележете колко чисти и големи стават. Повтаряйте упражнението всеки ден или винаги, щом усетите, че свръхсетивните ви слухови канали са задръстени.

 • Изчистете се от енергийни замърсявания. Ако някой ви е обиждал или вие сами сте се критикували, ушните ви чакри вероятно са задръстени от токсините на лошите думи, насочени към вас. Мислено помолете ангелите си да ви обгърнат с успокояваща енергия. Можете да се освободите от натрупаната негативност в ушните чакри, като запишете на лист имената на хората, които са ви оскърбявали с думи /включително своето име/. Пуснете листа в пластмасово шише с вода и го сложете във фризера или в камерата на хладилника. Веднага ще почувствате облекчение. Нека шишето престои там поне три месеца. /Между другото, това е чудесен начин за освобождаване от всякакви проблеми./

 • Включете отново честотите, които сте изключили преди време. Спомнете си дали като деца не сте „изключвали звука” на мама, татко, учителката или някой друг, включително и своя. Може би в ранна възраст способността ви да заглушавате постоянното мърморене и словесните разпри на околните е била единственият ви защитен механизъм? Проблемът, обаче, е в това, че така вероятно сте изключили и всички други гласове от същия честотен диапазон. Затова може би срещате трудности при възприемането на Божествените гласове, ако звучат със същата интонация като гласа на майка ви, например. Няма да чуете Висшия си Аз, ако преди много години сте заглушили собствения си глас. За щастие, достатъчно е просто да „промените решението си”, за да отворите физическите и духовните си уши към целия честотен диапазон. Тъй като причината за блокажа е била твърдото ви намерение да изключите звука, просто заявете друго твърдо намерение – сега да приемате всички звукови честоти.

 • Увеличете чувствителността си към звуците. Всеки ден отделяйте време да регистрирате звуците в околната среда. Например, настройте се към песните на птиците, смеховете на децата и шума от преминаващите автомобили. Забележете какви шумове съпътстват обикновените действия в ежедневието, например прелистването на книга, водене на бележки или дишане. Като отчитате фините и не толкова фините звуци в обкръжението си, ще повишите чувствителността си към гласовете на ангелите и водачите си.

 • Пазетте физическите си уши. Щом се повиши чувствителността ви към звуковите честоти на ангелите, ще установите, че силните шумове ви дразнят повече от преди. Ще си наложи да си запушвате ушите, когато самолетът каца, или да избягвате предните места на рок-концерти, например. Освен това ще започнете да молите приятелите си да говорят по-тихо по телефона, в ресторанта ще търсите маса встрани от шумни компании, а в хотела ще искате стая далеч от асансьора и машината за лед.

 • Помолете ангелите. Някои хора имат дискретни ангели и мълчаливи духовни водачи. Не се стеснявайте да помолите: Би ли говорил малко по-високо?” – както бихте направили, ако разговаряте с жив човек. Нашите небесни приятели наистина искат да общуват с нас и им трябва вашето откровено мнение, за да намерят най-добрия начин, по който да ги чувате.

На майка ми Джоан Ханан й беше трудно да чува ангелите и водачите си, затова ги помоли да говорят по-високо. Но пак нищо не се получи и тя каза със силен заповеден глас:

 • Моля, говорете още по-високо.

После много ясно чу гласа на баба си:

 • Тук съм!

Прабаба ми сякаш й казваше:

 • Няма нужда да викаш, аз съм до теб. Чувам те прекрасно!

Вие винаги можете да контролирате връзката си с Божественото. Ако искате да намалите височината и силата на звуковите послания, просто кажете. В следващата глава ще опознаем света на ясновидците и ще разгледаме начините, по които можете да виждате ангелите и техните небесни послания.