Дорийн Върчу: НАЙ-ЧЕСТО СРЕЩАНИТЕ НАЧИНИ, ПО КОИТО МОЖЕТЕ ДА УСЕТИТЕ ПРИСЪСТВИЕТО НА НЕФИЗИЧЕСКО СЪЩЕСТВО

НАЙ-ЧЕСТО СРЕЩАНИТЕ НАЧИНИ, ПО КОИТО МОЖЕТЕ ДА УСЕТИТЕ ПРИСЪСТВИЕТО НА НЕФИЗИЧЕСКО СЪЩЕСТВО

По-долу са изброени най-често срещаните начини, по които можете да общувате със своите ангели или починали близки, с помощта на усещанията:

  • Усещате любимия парфюм на починалия или друга характерна миризма.

  • Долавяте лек аромат на цветя или мирис на дим, въпреки че наоколо няма цветя или огън.

  • Усещате, че някой ви докосва, гали косата ви, побутва ви, закриля ви, завива ви или ви прегръща.

  • Усещате, че някой седи до вас, дори виждате вдлъбнатина върху леглото или дивана, където починалият човек или животно току-що е седяло.

  • Забелязвате промяна във въздушното налягане, чувствате стягане около главата, струва ви се, че нещо ви почуква по челото, усещате как някаква духовна материя минава през главата ви, чувствате се така, сякаш някой ви е потопил под вода.

Други усещания:

  • Промяна на температурата в стаята.

  • Внезапен прилив на еуфория или блаженство.

  • Вътрешно чувство, че преживявате нещо сюрреалистично, което трудно бихте споделили с околните.

  • Чувство за нещо познато, сякаш край вас се намира починал човек, който ви е близък.

Истинските срещи с ангелите дават усещане за топлина, безопасност и комфорт, докато фалшивите предизвикват студ, тръпки и страх. Измамните конспекти могат да идват от вашето его или от духове, закотвени към Земята. Тези същества се страхуват да отидат в Божията светлина след смъртта си, било то защото са привързани към земни неща /например, имот или зависимост от дрога/, или се боят, че Бог ще ги съди и ще ги изпрати в „ада”. Затова те остават близо до Земята и могат да се месят в съдбата на живите. Повече информация ще намерите в книгата ми „Пътят на работниците на Светлината” /Изд. Хей Хаус, 1997/.

Има още една деликатна тема, за която искам да поговорим. Някои от тези духове се свързват с живите от сексуални подбуди. Срещала съм много вдовци и вдовици, които с удоволствие продължават интимните връзки с починалите партньори. Но има и съвсем различни случаи. Неотдавна се запознах с последователки на движението Нова епоха, които разказваха, че имат доброволни сексуални контакти с нефизически същества от духовния свят. Аз бих нарекла това насилие спрямо живите, тъй като един високо еволюирал водач или ангел никога не би общувал с човек по този начин. Въпреки че жените като правило изпитват положителни емоции от тези контакти, аз получих много ясно указание, че подобни преживявания насърчават закотвените към Земята духове да останат сред нас. Освен това те могат да попречат на живите да започнат нова връзка, тъй като потенциалните ухажори подсъзнателно усещат, че в играта участва и друг любовник.

Срещите със същества от нисшите нива обикновено предизвикват усещане за празнота, докато истинският контакт с ангелите и починалите ви близки ви припомня, че те винаги са край вас. Как да разберете, че тъкмо някой от тях ви помага? Ангелската енергия ще повдигне духа ви по най-различни начини. Внезапно ще усетите прилив на любов и радост, без видима причина, или ще получите ясно вътрешно усещане… и ако го последвате, ще живеете щастливо и ще ви се случват чудеса. Починалите ви близки ще ви се струват много познати. Най-вероятно ще можете да определите кой е човекът, може би дори ще усетите прегръдка, докосване, промяна във въздушното налягане или особен аромат.

Можете да използвате тези усещания, за да направите „пробен тест” на интуитивните си възприятия, като отбелязвате реакциите си. Да речем, например, че трябва спешно да се преместите да живеете другаде. Водите вътрешна борба, чудите се как тази промяна ще повлияе на семейството, приятелите и професията ви. Въпреки че не сте наясно с всички тези фактори, можете да „изпробвате бъдещето” и да се научите по-добре да приемате духовните напътствия.

Представете си какво ще се случи, ако останете да живеете там, където сте сега, и се съсредоточете върху чувствата си. С какво се изпълва сърцето ви – с облекчение, тъга, радост или с някакво друго чувство? Дали някоя част на тялото ви се стяга или отпуска в отговор на мисления образ?

Сега сравнете емоционалните и физическите си усещания с другия вариант – какво ще стане, ако се преместите? Усещанията ви са много чувствителни датчици, които ви показват какво всъщност желае душата ви и каква е Висшата ви воля, тоест Божията воля.