доказателства за безсмъртието на душата, смисъла на духовното развитие

Доказателства и аргументи за духовността
от опита и разума

Опитности:                                        От разума:

  

Публикуваната информация в този раздел цели единствено разчупване на ума и намирането на утеха; на вътрешна опора, смелост и надрастване на страхът от мрака на безсмислието; извор на сила и вдъхновение с цел мотивация за полагане на усилия в развитието на добродетели и осъзнаването, че живота за всеобща полза на всички около нас е единствено правилния път и начин на живот.

Винаги, когато се дават доказателства за наличието на живот след смъртта, за рай някъде там след нея, е добре да сме наясно какво е самоубийстовто.
Тук ще попаднете на мисловни конструкции от различни философски течения, религии и от различни мислители. Помнете, че Истината е надрелигиозна, прекаленото задълбочаване в една религия, в една школа може да е опасно за реалното развитие на човека. Има едно философско течение, което издига за свой девиз лозунга "няма религия по-висша от истината", но вманиячаването по въпросното езотерично течение също е изключително погрешен път. Няма полза от това да знаеш космогонията на езотериците, ако не се бориш всеки ден да ставаш по-добър и полезен човек за околните и за самия себе си. А човек помага истински на себе си, когато започне да помага на околните.

ЦЕЛИ КНИГИ ЗА ЖИВОТА СЛЕД СМЪРТТА В ИНТЕРНЕТ

ПЪТЯТ НА ДУШИТЕ - НА Д-Р МАЙКЪЛ НЮТЪН (изтегли в word) или (чети тук в сайта)

Това е най-интересната и подробна книга с описание какво представлява животът след смъртта. Д-р Нютън е хипнотерапевт, който описва общото между спомените на стотици свои клиенти, поставени в дълбока хипноза, за техният период между отделните им прераждания. Д-р Нютън е основал институт и обучил стотици хипнотерапевти, които прилагат неговата терапия по целия свят.

СЛЕДИТЕ НА ДУШИТЕ - Д-Р МАКЪЛ НЮТЪН - книга втора по темата

ЖИВОТ МЕЖДУ ПРЕРАЖДАНИЯТА - Д-Р МАЙКЪЛ НЮТЪН - това е ръководство за хипторапевти-регресионисти.

ЛЕЧИТЕЛИ ПРЕЗ ВРЕМЕТО - Д-Р Брайън Уайс - най-известният и сериозен изледовател на прераждането чрез хипнотерапия.

ВЕСТИТЕЛИ ОТ ОТВЪДНОТО - Д-р Брайън Уайс

Стъпки по пясъка на времето. Духовно израстване чрез познание за минали животи. Глен Уилистън, Джудит Джонстън - подобен хиптоерапевт на д-р Брайън Уайс, много интересна книга.

ПЪТУВАНЕ ИЗВЪН ТЯЛОТО - РОБЪРТ МОНРО - задължителен автор, най-известният, който е разказвал подробно своите извънтелесни изживявания и пътешествия в други светове.

СВЕТЛИНА СЛЕД ЖИВОТА - Д-Р РЕЙМЪНД МУУДИ - първият, най-авторитетен и най-известен световен популяризатор на по темата за изживяванията на границата на смъртта в болнични условия. Задължителна книга.

ОТВЪД ВРАТАТА НА СМЪРТТА - Д-Р МОРИЛ РОЛИНГС - критик на някои от възгледите на д-р Реймънд Мууди. Направил подобно изследване на изживяванията на хората.

РАЗГОВОРИ С НЕБЕСАТА - ДЖЕЙМС ВАН ПРААГ - Талантлив медиум, който описва своя живот и много доказателства, че наистина общува с покойните близки на хората. Гост на много телевизионни предавания и консултант на хотови телевизионни сериали. Вероятно един от най-добрите живи медиуми днес.

ДОКОСВАНЕ ДО НЕБЕСАТА - ДЖЕЙМС ВАН ПРААГ - прекрасна книга.

ОТВЪДНИЯТ СВЯТ - Линда Уилямсън - много човечен медиум, подробна книга, исторически и фактологичено добра по темата спиритизъм.

КАК ДА СЕ СВЪРЗВАМЕ С ОТВЪДНИЯ СВЯТ - Линда Уилямсън

НЕЗАВЪРШЕНА СИМФОНИЯ - Розмари Браун - феноменален медиум без никакво музикално образование, пишещ от името на покойни композитори нови, сложни творби, досущ в техния стил

КНИГА НА ДУХОВЕТЕ - Алън Кардек - освновоположник на спиритизма.

КНИГА НА МЕДИУМИТЕ -Алън Кардек

ЧОВЕКЪТ И НЕГОВИТЕ ТЕЛА - Ани Безънт - сбито учение на теософите за отвъдното.

ВСЕОБЩАТА РЕЛИГИЯ - Ани Безънт - сбито учение на теософите за отвъдното.

ЖИВОТ СЛЕД СМЪРТТА И СВЕТЪТ ОТВЪД - ДЖЕЙМИ РАНДЪЛС И ПИТЪР ХЪФ

ЖИВОТ ОТ ДРУГАТА СТРАНА - Силвия Браун - поулярен медиум днес.

abraksos

Създайте Визитката си

Библиотека

Един живот стига да прочетеш хиляди мъдри книги. Колко живота ще ти трябват, за да напишеш една мъдра книга?