практика за духовно развитие, духовно усъвършенстване, духовно израстване

Практики за духовно и сензитивно развитие. За уговорка на практически занимания пишете на фейсбук sastradanie
духовен живот е онзи, който е отдаден за полза на другите, а накрая благодарност и признание не се очаква, защото такова обикновено няма.

ПЪТЯТ НА МЕДИТАЦИЯТА

ПЪТЯТ НА МОЛИТВАТА

ПЪТЯТ НА СВЕЩЕНАТА МАГИЯ - ВИСША МАГИЯ И ЧУДОТВОРСТВО

ВИЗУАЛИЗАЦИЯ, ПОЗИТИВНО МИСЛЕНЕ, САМОВНУШЕНИЕ, САМОХИПНОЗА

Изтегли в pdf книгата СЪЗНАТЕЛНО САМОВНУШЕНИЕ КАТО СРЕДСТВО ЗА СЕБЕВЛАДЕЕНЕ на ЕМИЛ КУЕ

ДУХОВНО САМОВЪЗПИТАНИЕ (предстои)

ОБЩЕСТВЕНОПОЛЕЗНА ДЕЙНОСТ

Виж списък с книги на примерни издатествата за духовна литература АРАТРОН,(а тук сайта им) КИБЕА (а тук сайта им), ШАМБАЛА, Гуторанов & Син, Славянобългарски манастир "Св. Вмчк Георги Зограф"

Някои практически книги в електронен вариант:

Уилям Хюит - Развиване на психичните сили

Книгата на Хюит е едно от най-лесните и приятни практически ръководства за развитие на ред способности, з а които има цели отделни книги. Например регресия в миналото и прогресия в бъдещето, лечителство, ясновидство, общуане с духове, ангели, т. нар. от Уилям Хюит космическо съзнание, за сбъдване на желания, психометрия, телепатия, осъзнато сънуване и въобще всичко, което се сетите. Книгата е наистина уникална. Много дългогодишни практици, както и такива доказали способностите си, я препоръчват. В нея освен съвети към читателите си, Уилям Хюит споделя много интересни случаи от своя опит като парапсихик.

Уилям Хюит - Хипнозата

Перфектна и ясна книга по темата хипноза и самохипноза. Принципно е написана като ръководство по психотерапия за психолози и психиатри, но има и ясни и разбираеми инструкции за самохипноза със записи и с медитация. Книгата е отново уникална и може да се превърне в едно от най-мощните оръжия за самоусъвършенстване, което някога ще използвате в живота си.
Може да се използва като настолна книга на всяка група по медитация и духовно усъвършенстване, клуб по хипноза и езотерика и т.н. Наистина това вероятно е най-добрата книга на тема хипноза на български език.

Тед Андрюс - Как да срещем и общуваме с духовни водачи

Това е едно систематизирано и увлекателно ръководство от типа стъпка по стъпка упржанения за развитие на медиумни способности. Под духовни водачи в случая се разбират духове, ангели, деви, природни същества. Упражненията са най-вече медитативни и общо взето лесни за изпълнение. Смущаващ е само факта, че Тед Андрюс е почти графоман, писал е съвети на всякакви теми, а не разказва особено много за собствените си постижения и въобще има ли основания да учи другите... Има ли той такива умения? Все пак книгата е наистина увлекателна и може да имате доста интересни изживявания от практиката по нея.

Техники за психическа самозащита - ТЕД АНДРЮС

Как да се свързваме с отвъдния свят - Линда Уилямсън

Линда е чудесен автор и даровит медиум.

Разговори с небесата - Джеймс Ван Прааг

Джеймс Ван Прааг е един от най-интересните медиуми, издавани на български. В книгата ще срещнете много разкази от личния му опит, история на негово развитие като медиум и ценни практически съвети. Джеймс е един от хората, вдъхновили сериала "шепот от отвъдното", популярен в целия свят последните години.

ДОКОСВАНЕ ДО НЕБЕСАТА - ДЖЕЙМС ВАН ПРААГ

Описание на духовният свят според този даровит медиум, както и негови възгледи за различни теми, има и практически указания.

Лаберж - Светът на осъзнатото сънуване - сканираните страници са архивирани в rar файл

Това е безспорно най-добрата практическа книга на български език на тема осъзнато сънуване, а също астрална проекция, пътуване извън тялото, опитност извън тялото.

Лаберж - Светът на осъзнатото сънуване - в pdf вариант

Това е безспорно най-добрата практическа книга на български език на тема осъзнато сънуване, а също астрална проекция, пътуване извън тялото, опитност извън тялото.

Михаил Радуга - Извън тялото

Много подробно и богато на упражнения на тема астрална проекция, опитност извън тялото, осъзнато сънуване, астрално пътуване, out of body и т.н. както се нарича.

Мелита Денинг, Осбърн Филипс - Съзидателна визуализация

Това е спиритуален и окултен извор на съвременните мега популярни и вече дори жълтеникави книги на тема оптимизъм, увереност, позитивно мислене, закон на привличането и т.н.

БЛАГОДАРНОСТТА НАЧИН НА ЖИВОТ - Луиз Хей и приятели

(Уейн Дайър, Д-р Дорийн Въртю, Алън Коен, Шакти Гауейн, Джон Рандолф Прайс, Ейми Дийн, Д-р Бърни Сийгьл, Стюарт Уайлд, Д-р Сюзан Джефърс, Д-р Джоан Борисенко, Д-р Джералд Джамполски)

ИЗЛЕКУВАЙ ЖИВОТА СИ - Луиз Хей

Луиз Хей е световноизвестна жена, един от големите духовни лечители на нашето време. Прекарала тежко детство и пълен с перипетии живот, съдбата й е пример за това, че и най-тежка трагедия може да има щастлив обрат. Изключителните й прозрения за връзката между мисловната дейност и заболяванията на тялото са резултат не само от натрупана информация от първа ръка, но и от личен опит - тя успява да се излекува от рак в последния „нелечим" стадий на болестта.

ЦЕЛИ КНИГИ ЗА ЖИВОТА СЛЕД СМЪРТТА В ИНТЕРНЕТ

ПЪТЯТ НА ДУШИТЕ - НА Д-Р МАЙКЪЛ НЮТЪН (изтегли в word) или (чети тук в сайта)

Това е най-интересната и подробна книга с описание какво представлява животът след смъртта. Д-р Нютън е хипнотерапевт, който описва общото между спомените на стотици свои клиенти, поставени в дълбока хипноза, за техният период между отделните им прераждания. Д-р Нютън е основал институт и обучил стотици хипнотерапевти, които прилагат неговата терапия по целия свят.

СЛЕДИТЕ НА ДУШИТЕ - Д-Р МАКЪЛ НЮТЪН - книга втора по темата

ЖИВОТ МЕЖДУ ПРЕРАЖДАНИЯТА - Д-Р МАЙКЪЛ НЮТЪН - това е ръководство за хипторапевти-регресионисти.

ЛЕЧИТЕЛИ ПРЕЗ ВРЕМЕТО - Д-Р Брайън Уайс - най-известният и сериозен изледовател на прераждането чрез хипнотерапия.

ВЕСТИТЕЛИ ОТ ОТВЪДНОТО - Д-р Брайън Уайс

Стъпки по пясъка на времето. Духовно израстване чрез познание за минали животи. Глен Уилистън, Джудит Джонстън - подобен хиптоерапевт на д-р Брайън Уайс, много интересна книга.

ПЪТУВАНЕ ИЗВЪН ТЯЛОТО - РОБЪРТ МОНРО - задължителен автор, най-известният, който е разказвал подробно своите извънтелесни изживявания и пътешествия в други светове.

СВЕТЛИНА СЛЕД ЖИВОТА - Д-Р РЕЙМЪНД МУУДИ - първият, най-авторитетен и най-известен световен популяризатор на по темата за изживяванията на границата на смъртта в болнични условия. Задължителна книга.

ОТВЪД ВРАТАТА НА СМЪРТТА - Д-Р МОРИЛ РОЛИНГС - критик на някои от възгледите на д-р Реймънд Мууди. Направил подобно изследване на изживяванията на хората.

РАЗГОВОРИ С НЕБЕСАТА - ДЖЕЙМС ВАН ПРААГ - Талантлив медиум, който описва своя живот и много доказателства, че наистина общува с покойните близки на хората. Гост на много телевизионни предавания и консултант на хотови телевизионни сериали. Вероятно един от най-добрите живи медиуми днес.

ДОКОСВАНЕ ДО НЕБЕСАТА - ДЖЕЙМС ВАН ПРААГ - прекрасна книга.

ОТВЪДНИЯТ СВЯТ - Линда Уилямсън - много човечен медиум, подробна книга, исторически и фактологичено добра по темата спиритизъм.

КАК ДА СЕ СВЪРЗВАМЕ С ОТВЪДНИЯ СВЯТ - Линда Уилямсън

НЕЗАВЪРШЕНА СИМФОНИЯ - Розмари Браун - феноменален медиум без никакво музикално образование, пишещ от името на покойни композитори нови, сложни творби, досущ в техния стил

КНИГА НА ДУХОВЕТЕ - Алън Кардек - освновоположник на спиритизма.

КНИГА НА МЕДИУМИТЕ -Алън Кардек

ЧОВЕКЪТ И НЕГОВИТЕ ТЕЛА - Ани Безънт - сбито учение на теософите за отвъдното.

ВСЕОБЩАТА РЕЛИГИЯ - Ани Безънт - сбито учение на теософите за отвъдното.

ЖИВОТ СЛЕД СМЪРТТА И СВЕТЪТ ОТВЪД - ДЖЕЙМИ РАНДЪЛС И ПИТЪР ХЪФ

ЖИВОТ ОТ ДРУГАТА СТРАНА - Силвия Браун - поулярен медиум днес.

Библиотека

Един живот стига да прочетеш хиляди мъдри книги. Колко живота ще ти трябват, за да напишеш една мъдра книга?