практики

Мои много стари записи на обща медитация за развитие на базови способности за медитация, по текст на д-р Брус Голдбърг. Изтеглете го от тук в mp3 и го слушайте на телефона си.

Всъщност за истинска медитация не ви трябва и запис – просто се отпускате и наблюдавате без да се захващате за темите на размисъл, оставяте мислите ви да си текат, а вие само набюдавате и се отпускате.

Запис на техника на д-р Брус Голдбърг с цел излизане от тялото, оптиност извън тялото, астрална проекция можете да изтеглите в мп3 от тук

Можете да слушате в youtube регресията на Любомир Розенщайн като си инсталирате браузърът Brave. С този браузър регресията няма да се прекъсва от реклами. Друг вариант е да си свалите записа за регресия на Любомир Розенщайн в mp3 от тук и да го слушате от телефона си или лаптопа.

Молитвата може би е ясна на всички и няма нужда от обяснение. Все пак има един вид молитви, които не се практикуват от повечето молещи се хора. Това е молитва, в която оставяш въображението си да се развихри и си представяш, че Бог ти отговаря, водиш въображаем диалог с Бога като малко дете, което си играе с детски играчки и си води въображаеми диалози. Тези въображаеми отговори на молитвите ни могат да са доста градивни и развиващи ни.

Възможната основна причина за неуспех е липсата на дисциплина и постоянство. Ще го сравня с ходенето на фитнес или вдигането на щанги. Ако тренирате мускулите на физическото си тяло само няколко пъти, или дори веднъж, вие културисти няма да станете. По същият начин ако само няколко пъти медитирате, внушавате си позитивни мисли или се молите, също няма да станете майстори, магове, чудотворци и т.н. Необходимо е може би поне два пъти седмично, няколко месеца да практикувате. Както всичко в живота.

Духовната практика трябва да ви отнема толкова време, колкото отнема ученето на музикален инструмент. Или което и да е друго умение. Или да се прави със същото постоянство.

  • Постоянство и дисциплина за месеци поне.
  • Конентрация при практикуването. Концентрацията е умение, което се развива също за няколко месеца.

Теоретичната подготовка преди и по време на духовната практика означава да прочетете минимум сто книги с инструкции и споделяне на опит от други духовни търсачи преди вас.

ПЪТЯТ НА МЕДИТАЦИЯТА

ПЪТЯТ НА МОЛИТВАТА

ПЪТЯТ НА СВЕЩЕНАТА МАГИЯ – ВИСША МАГИЯ И ЧУДОТВОРСТВО

ВИЗУАЛИЗАЦИЯ, ПОЗИТИВНО МИСЛЕНЕ, САМОВНУШЕНИЕ, САМОХИПНОЗА

Изтегли в pdf книгата СЪЗНАТЕЛНО САМОВНУШЕНИЕ КАТО СРЕДСТВО ЗА СЕБЕВЛАДЕЕНЕ на ЕМИЛ КУЕ

ДУХОВНО САМОВЪЗПИТАНИЕ (предстои)

ОБЩЕСТВЕНОПОЛЕЗНА ДЕЙНОСТ

Препоръчителна литература:

ВНИМАНИЕ! Полезното в книгите от официалните религии е основно етиката, морала. От там насетне те са пълни с лъжи, реклама и маркетинг, целяща да зарибят последователи и да ги отблъснат от конкурентните религии. Религиозната и свещена литература може да е много опасна за вашият човешки, тукашен живот, задължително следва да се чете под духовно ръководство, много опасна е за някои непълнолетни хора. За това тук няма да препоръчам книгите на официалните религии, макар да препоръчвам религиите като цяло, просто религията е опасна за наивните.

Виж списък с книги на примерни издатествата за духовна литература АРАТРОН,(а тук сайта имКИБЕА (а тук сайта им), ШАМБАЛАГуторанов & Син, Славянобългарски манастир “Св. Вмчк Георги Зограф”

Някои практически книги в електронен вариант:

Уилям Хюит – Развиване на психичните силиКнигата на Хюит е едно от най-лесните и приятни практически ръководства за развитие на ред способности, з а които има цели отделни книги. Например регресия в миналото и прогресия в бъдещето, лечителство, ясновидство, общуане с духове, ангели, т. нар. от Уилям Хюит космическо съзнание, за сбъдване на желания, психометрия, телепатия, осъзнато сънуване и въобще всичко, което се сетите. Книгата е наистина уникална. Много дългогодишни практици, както и такива доказали способностите си, я препоръчват. В нея освен съвети към читателите си, Уилям Хюит споделя много интересни случаи от своя опит като парапсихик.

Уилям Хюит – Хипнозата

Перфектна и ясна книга по темата хипноза и самохипноза. Принципно е написана като ръководство по психотерапия за психолози и психиатри, но има и ясни и разбираеми инструкции за самохипноза със записи и с медитация. Книгата е отново уникална и може да се превърне в едно от най-мощните оръжия за самоусъвършенстване, което някога ще използвате в живота си.
Може да се използва като настолна книга на всяка група по медитация и духовно усъвършенстване, клуб по хипноза и езотерика и т.н. Наистина това вероятно е най-добрата книга на тема хипноза на български език.

Тед Андрюс – Как да срещем и общуваме с духовни водачи

Това е едно систематизирано и увлекателно ръководство от типа стъпка по стъпка упржанения за развитие на медиумни способности. Под духовни водачи в случая се разбират духове, ангели, деви, природни същества. Упражненията са най-вече медитативни и общо взето лесни за изпълнение. Смущаващ е само факта, че Тед Андрюс е почти графоман, писал е съвети на всякакви теми, а не разказва особено много за собствените си постижения и въобще има ли основания да учи другите… Има ли той такива умения? Все пак книгата е наистина увлекателна и може да имате доста интересни изживявания от практиката по нея.

Техники за психическа самозащита – ТЕД АНДРЮС

Как да се свързваме с отвъдния свят – Линда УилямсънЛинда е чудесен автор и даровит медиум.

Разговори с небесата – Джеймс Ван ПраагДжеймс Ван Прааг е един от най-интересните медиуми, издавани на български. В книгата ще срещнете много разкази от личния му опит, история на негово развитие като медиум и ценни практически съвети. Джеймс е един от хората, вдъхновили сериала “шепот от отвъдното”, популярен в целия свят последните години.

ДОКОСВАНЕ ДО НЕБЕСАТА – ДЖЕЙМС ВАН ПРААГ

Описание на духовният свят според този даровит медиум, както и негови възгледи за различни теми, има и практически указания.

Лаберж – Светът на осъзнатото сънуване – сканираните страници са архивирани в rar файл

Това е безспорно най-добрата практическа книга на български език на тема осъзнато сънуване, а също астрална проекция, пътуване извън тялото, опитност извън тялото.

Лаберж – Светът на осъзнатото сънуване – в pdf вариантТова е безспорно най-добрата практическа книга на български език на тема осъзнато сънуване, а също астрална проекция, пътуване извън тялото, опитност извън тялото.

Михаил Радуга – Извън тялотоМного подробно и богато на упражнения на тема астрална проекция, опитност извън тялото, осъзнато сънуване, астрално пътуване, out of body и т.н. както се нарича.

Мелита Денинг, Осбърн Филипс – Съзидателна визуализация

Това е спиритуален и окултен извор на съвременните мега популярни и вече дори жълтеникави книги на тема оптимизъм, увереност, позитивно мислене, закон на привличането и т.н.

БЛАГОДАРНОСТТА НАЧИН НА ЖИВОТ – Луиз Хей и приятели

(Уейн Дайър, Д-р Дорийн Въртю, Алън Коен, Шакти Гауейн, Джон Рандолф Прайс, Ейми Дийн, Д-р Бърни Сийгьл, Стюарт Уайлд, Д-р Сюзан Джефърс, Д-р Джоан Борисенко, Д-р Джералд Джамполски)

ИЗЛЕКУВАЙ ЖИВОТА СИ – Луиз Хей

Луиз Хей е световноизвестна жена, един от големите духовни лечители на нашето време. Прекарала тежко детство и пълен с перипетии живот, съдбата й е пример за това, че и най-тежка трагедия може да има щастлив обрат. Изключителните й прозрения за връзката между мисловната дейност и заболяванията на тялото са резултат не само от натрупана информация от първа ръка, но и от личен опит – тя успява да се излекува от рак в последния „нелечим” стадий на болестта.

ЦЕЛИ КНИГИ ЗА ЖИВОТА СЛЕД СМЪРТТА В ИНТЕРНЕТ

ПЪТЯТ НА ДУШИТЕ – НА Д-Р МАЙКЪЛ НЮТЪН (изтегли в word) или (чети тук в сайта)

Това е най-интересната и подробна книга с описание какво представлява животът след смъртта. Д-р Нютън е хипнотерапевт, който описва общото между спомените на стотици свои клиенти, поставени в дълбока хипноза, за техният период между отделните им прераждания. Д-р Нютън е основал институт и обучил стотици хипнотерапевти, които прилагат неговата терапия по целия свят.

СЛЕДИТЕ НА ДУШИТЕ – Д-Р МАКЪЛ НЮТЪН – книга втора по темата

ЖИВОТ МЕЖДУ ПРЕРАЖДАНИЯТА – Д-Р МАЙКЪЛ НЮТЪН – това е ръководство за хипторапевти-регресионисти.

ЛЕЧИТЕЛИ ПРЕЗ ВРЕМЕТО – Д-Р Брайън Уайс – най-известният и сериозен изледовател на прераждането чрез хипнотерапия.

ВЕСТИТЕЛИ ОТ ОТВЪДНОТО – Д-р Брайън Уайс

Стъпки по пясъка на времето. Духовно израстване чрез познание за минали животи. Глен Уилистън, Джудит Джонстън – подобен хиптоерапевт на д-р Брайън Уайс, много интересна книга.

ПЪТУВАНЕ ИЗВЪН ТЯЛОТО – РОБЪРТ МОНРО – задължителен автор, най-известният, който е разказвал подробно своите извънтелесни изживявания и пътешествия в други светове.

СВЕТЛИНА СЛЕД ЖИВОТА – Д-Р РЕЙМЪНД МУУДИ – първият, най-авторитетен и най-известен световен популяризатор на по темата за изживяванията на границата на смъртта в болнични условия. Задължителна книга.

ОТВЪД ВРАТАТА НА СМЪРТТА – Д-Р МОРИЛ РОЛИНГС – критик на някои от възгледите на д-р Реймънд Мууди. Направил подобно изследване на изживяванията на хората.

РАЗГОВОРИ С НЕБЕСАТА – ДЖЕЙМС ВАН ПРААГ – Талантлив медиум, който описва своя живот и много доказателства, че наистина общува с покойните близки на хората. Гост на много телевизионни предавания и консултант на хотови телевизионни сериали. Вероятно един от най-добрите живи медиуми днес.

ДОКОСВАНЕ ДО НЕБЕСАТА – ДЖЕЙМС ВАН ПРААГ – прекрасна книга.

ОТВЪДНИЯТ СВЯТ – Линда Уилямсън – много човечен медиум, подробна книга, исторически и фактологичено добра по темата спиритизъм.

КАК ДА СЕ СВЪРЗВАМЕ С ОТВЪДНИЯ СВЯТ – Линда Уилямсън

НЕЗАВЪРШЕНА СИМФОНИЯ – Розмари Браун – феноменален медиум без никакво музикално образование, пишещ от името на покойни композитори нови, сложни творби, досущ в техния стил

КНИГА НА ДУХОВЕТЕ – Алън Кардек – освновоположник на спиритизма.

КНИГА НА МЕДИУМИТЕ -Алън Кардек

ЧОВЕКЪТ И НЕГОВИТЕ ТЕЛА – Ани Безънт – сбито учение на теософите за отвъдното.

ВСЕОБЩАТА РЕЛИГИЯ – Ани Безънт – сбито учение на теософите за отвъдното.

ЖИВОТ СЛЕД СМЪРТТА И СВЕТЪТ ОТВЪД – ДЖЕЙМИ РАНДЪЛС И ПИТЪР ХЪФ

ЖИВОТ ОТ ДРУГАТА СТРАНА – Силвия Браун – популярен медиум днес